Henter indhold...

AlderJens Skippers Hus

Handicap, social og psykiatri


I Søndergade 22 ligger Struer Kommunens ældste hus, i folkemunde er det kendt som Skipper Stougaards hus - men er nu døbt Jens skippers Hus.

Jens Skippers Hus fungerer som et socialt træningssted:  Et sted, hvor vi giver kærlige puf, hvor vi ansporer borgere til det næste skridt i livet og til mere ansvar, men også et sted, hvor vi tager ansvar for at iværksætte den nødvendige hjælp.

Det fine, gamle hus har både sjæl og en stemning, som giver os mulighed for at skabe et godt miljø, der virker både beroligende og imødekommende. Husets indretning er rigtig god. Her får borgerne mulighed for socialt fællesskab, men også at kunne trække sig tilbage til mindre rum. I Jens Skippers hus har vi rammerne til at skabe god trivsel for udsatte borgere.

Jens Skippers Hus bliver ikke en del af det formelle behandlingssystem. Man skal som borger ikke visiteres, og man bliver heller ikke registreret, hvis man ikke ønsker det.

Det offentlige hjælpesystems mange områder kan være svært at navigere i, når man er langt fra det, de fleste vil betegne som en ”normal” tilværelse. Jens Skippers Hus er med til at støtte borgerne, i respekt for deres livssituation, og være et vigtigt bindeled mellem den enkelte borger og de krav og forventninger, der ofte bliver stillet fra samfundet til udsatte borgere.

Jens Skippers Hus arbejder ud fra ”De små skridts metode” som er udviklet af Landsforeningen af VæreSteder i Danmark. De små skridts metode er en model eller måde at arbejde på med udgangspunkt i målgruppens behov, værdier og drømme.

Der serveres gratis nybagte boller og kaffe hver morgen kl. 09.00. Der afholdes løbende arrangementer, som både kan være i huset og på ture ud af huset. Alle arrangementer der afholdes er uden bruger betaling.


Tilbuddet er til dig, som...

Jens Skippers Hus henvender sig til socialt udsatte mennesker, der bor i Struer Kommune og som har mere end én svær problemstilling i deres liv. Det er mennesker , hvor afstanden til et liv i "normal-samfundet" er betydelig. Brugergruppen er kendetegnet ved; aktiv misbrug, samlemani, hjemløshed, sindslidelse, prostitution, mennesker i alle aldre i krise, som har mistet fodfæste. 


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top