Henter indhold...

AlderMedborger-guiderne

Aarhus Kommune - Medborger-guiderne


Medborger-guiderne tilbyder hjælp og let støtte til borgere med handicap 

Medborger-guiderne i Aarhus, er særligt udvalgte borgere, der har gennemført en uddannelse i at hjælpe andre borgere. Medborger-guiderne hører under Aarhus Kommunes magistrat for Sociale forhold og beskæftigelse, i afdelingen Voksen, Job og Handicap.

Medborger-guiden kan hjælpe med ting, som kommunens medarbejdere ikke hjælper med. En Medborger-guide tilbyder som udgangspunkt hjælp til selvhjælp. Det betyder, at den hjælp, du får har til formål at hjælpe dig til at lære at kunne mestre udfordringen selv i løbet af en afgrænset periode. Medborger-guiderne er frivillige.

Hjælpen kan være:
  • Længere forløb: Besøgsven; aktivitetsmakker som fx ’fitness-eller løbemakker’, kultur-makker, gå-tursven med mere. 
  • Kortere intensive forløb: Bus-træning til arbejde, skole eller til fritids-aktivitet. Ledsagelse til sundhedsvæsen mm.
  • Kort praktisk hjælp sammen med dig: Fx samle/skille et møbel; sortere ting til genbrug; hænge et billede op, hjælp til tøjindkøb. Al hjælp udføres sammen med dig og ikke for dig.
  • Anden kort hjælp:Højtlæsning og forståelse af breve; simpel hjælp til IT eller TV
  • Samtaler om handicap eller livsudfordring: Tal med en ligesindet om dit handicap eller særlige udfordring. 
  • Bisidder til møder: Har du brug for en, der kan tage med dig til et møde i kommunen, til lægen eller andet? Èn som kan være med til huske dig på, hvad der blev talt om? Eller hjælpe dig med at få sagt det, du gerne vil have sagt? Så kan du få en Medborger-guide med som bisidder. 

Medborger-guiderne har modtaget træning i samtale-teknik, og i hvordan man er sammen med borgere i en sårbar situation. Alle Medborger-guiderne har tavshedspligt og en ren straffeattest.  

Al hjælp fra en Medborger-guide er midlertidig, og skal ses som ’hjælp til selvhjælp’. 

Hvem er Medborger-guiderne?

Medborger-guiderne er borgere, der modtager eller har modtaget støtte fra kommunen. De har på egen krop erfaringer med at være en del af det kommunale system, og har overkommet nogle af de udfordringer, der er forbundet med deres individuelle vanskeligheder. Disse erfaringer bruger de nu til at hjælpe andre.

Hvordan får du en Medborger-guide?
  • Du kan tale med din vejleder eller kontaktperson om, hvad du gerne vil have støtte til af en Medborger-guide. Eller du kan kontakte vores koordinator direkte. Se kontakt-informationer.
  • Du indkaldes til et matchmøde med en Medborger-guide og vores koordinator. Du er velkommen til at tage din kontaktperson med til samtalen. Matcher du og Medborger-guiden godt, aftaler vi nærmere om hvornår, og hvordan I kan mødes.

 

 


Tilbuddet er til dig, som...

  • Har et handicap eller særlig udfordring; får eller har fået hjælp fra Aarhus Kommune
  • Er mellem 15-67 år.

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top