Henter indhold...

AlderBørns Voksenvenner - Venskaber mellem børn og frivillige voksne

Børns Voksenvenner


Hvad går venskabet ud på?
Børns Voksenvenner skaber venskaber mellem børn fra 6-12 år, der har brug for en ekstra fortrolig voksen og rollemodel og frivillige voksne med tid og overskud til at gøre en forskel for et barn. Et venskab gennem Børns Voksenvenner kan være med til at give børn øget selvværd og mod på nye udfordringer.
Vores erfaring er, at et venskab gennem Børns Voksenvenner giver børn øget selvværd og mod på nye udfordringer.

Dit barn og voksenvennen mødes typisk 2-4 gange om måneden. De bestemmer selv, hvad de laver; de kan tage til håndboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. Aktiviteterne foregår hos voksenvennen eller ude, og voksenvennen er som udgangspunkt ansvarlig for at hente og aflevere dit barn, medmindre I aftaler andet.

Der er ikke nogen dagsorden i et venskab. En voksenven er hverken en lektiehjælper, barnepige eller underholdningschef. En voksenven er en ven - en ekstra voksen i dit barns liv og en rollemodel, som dit barn kan spejle sig i.

Det er gratis at få en voksenven. Du kan læse mere om processen og søge om en voksenven til dit barn på www.voksenven.dk

Hvem er voksenvennerne? 

Voksenvenner er frivillige med både tid og overskud til at tage del i dit barns liv. Alle voksenvenner gennemgår en grundig screeningsproces og uddannes ved Børns Voksenvenner, inden de kan godkendes. Vores høje faglighed og etiske retningslinjer er med til at sikre rammerne for gode, stærke venskaber.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Har et barn mellem 6 og cirka 12 år
  • Har et barn, som kan have gavn af en ekstra fortrolig voksen i sit liv. Det kan være pga. mangle på tid og overskud, begrænset voksennetværk eller er præget af skilsmisse sygdom eller dødsfald, som kan gøre hverdagen særlig sårbar
  • Har et barn, som selv ønsker at få en ekstra voksen i sit liv
  • Har et barn, som kan indgå i en relation med en frivillig ven uden særlige faglige forudsætninger.

 


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top