Henter indhold...

AlderVenskabsfamilie

Mentorbarn - Relationer for livet


Mentorbarn bringer venskabsfamilier og børn/unge, der mangler eller savner netværk (Det kan både være som hjemmeboende og med bopæl på børne- ungehjem eller opholdssteder )- sammen i et frivilligt fællesskab - en ekstra og givende bonusrelation, hvor det er muligt at blive en del af en families helt almindelige hverdag et par gange eller flere om måneden. En hverdag hvor der skal laves lektier, smøres madpakker, dyrkes sport og på et tidspunkt snakkes om uddannelse og fremtid, hvornår det er tid til at flytte hjemmefra, søge arbejde osv.

Formålet er at give børnene og de unge en mulighed for en bedre fremtid - med flere voksne i ryggen. Børn og unge der er udsat eller anbragt klarer sig generelt dårligere end andre børn (ift. beskæftigelse, job, helbred og kriminalitet). En væsentlig forebyggelsesfaktor i forhold til dette er nære og stabile voksenrelationer.

En venskabsfamilie er en ikke-betalt omsorgsfuld og kærlig relation, hvor samværet er baseret på frit valg og der hverken er tidsbegrænsning eller handleplan. Børnene og de unge bliver valgt til, præcis for dem de er og får gennem relationen mulighed for at få et stærkt og støttende netværk og derigennem også tilegne sig sociale kompetencer, der kan hjælpe dem både nu og i fremtiden.


Tilbuddet er til dig, som...

er barn/ung og har lyst til at være sammen med andre, end dem du bor sammen med.

Måske bor du på døgninstitution, måske har du gjort det. Måske bor du hjemme eller i pleje, men alligevel kan der stadig være brug for gode relationer og netværk ved siden af.

Du kunne godt tænke dig at komme et sted, hvor du bare kan slappe af og være dig selv. Du kunne tænke dig at besøge en familie i en weekend engang i mellem, i en ferie eller bare komme forbi på besøg en helt almindelig onsdag til aftensmad og måske lektielæsning.

Du vil gerne have adgang til en tryg base, også i fremtiden. Du vil gerne være en del af et fællesskab med nogen, som også gerne vil dig. Nogen som vil holde fast i dig så længe du ønsker det – også når du bliver 18 år og skal ind i voksenlivet og klare dig selv.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top