Henter indhold...

AlderSorggruppe for 18-28 årige

Skyggebørn


Vi taler knuder væk og gør unge trygge i sorgen
Der er ingen udløbsdato på ubearbejdet sorg – tankerne kan være de samme, uanset hvor lang tid der går. Derfor er alle sorgramte unge velkomne om deres sorg er ny eller ligger år tilbage.

Vi facilliterer gratis sorggrupper, hvor vi sammen øver os i at sætte ord på de følelser og oplevelser der følger med når man får sorg tæt ind på livet. Intet er for stor eller for småt. Her både griner og græder vi sammen.

Sorggrupper for unge voksne
Det er svært at miste en man har kær som ung, ligesom det er svært at få sygdom og død tæt ind på livet i så tidlig en alder. Men samtale er faktisk det stærkeste våben i at bearbejde og forstå sorgen. Sorg skal ikke ties væk. I sorggrupperne for unge mødes vi og hjælper hinanden med at leve med sorgen. Uanset om årsagen til din sorg er at du har oplevet sygdom eller død tæt på, eller om du selv har været syg.

Vi har ingen regler for hvor "ny" eller "gammel" din sorg skal være. Sorgen opleves i det ændrede liv og vil følge os på vores vej i livet. Måske blusser sorgen op igen, når du fx selv bliver forælder, bliver gift eller ved andre vigtige begivenheder og mærkedage i dit liv.

Ved hjælp af samtale flytter vi sorgen ud af skyggen. Det vil sige: Vi siger alt det højt, du lige nu går og tumler med alene. Sorg er et livsvilkår, du kan lære at leve med, også selvom det føles som en umulig tanke. Vores erfaring er, at vejen til at løsne knuder sker allerbedst igennem ærlige samtaler om sygdom, død og sorg – og gennem både grin og tårer.

I sorggruppen for de 18-28-årige er deltagerne voksne. Det betyder, at vi kan hjælpe hinanden. Vi giver hinanden gode råd og deler ud af vores følelser, hvis andre i gruppen har behov for det. Vi har ingen temaer for møderne, samtalen er styret af deltagerne, og vi oplever ofte, at vores unge i ungegrupperne allerede har tænkt over, hvad de gerne vil tale om, før de kommer.

Ungegruppen faciliteres af voksne gruppeledere på samme måde som Skyggebørns øvrige grupper med åbenhed og nysgerrige spørgsmål, der hjælper dig til at sætte ord på din sorg.

Ungegruppen er gratis og du må gå i gruppen så længe det giver mening for dig.


Tilbuddet er til dig, som...

Er mellem 18-28 år og har kritisk sygdom tæt inde på livet eller har mistet én som står dig nær.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top