Henter indhold...

AlderKvindehusforeningen i Silkeborg

Kvindehusforeningen i Silkeborg


 

Kvindehusforeningen i Silkeborg

 

Kvindehusforeningen i Silkeborg blev dannet i 1981 af en gruppe aktive kvinder, der ønskede at hjælpe og støtte voldsramte kvinder og børn. Kvindehusforeningen tog initiativ til at starte Silkeborg Krisecenter den 29. november 1981. Kvindehusforeningen drev på frivillig basis krisecentret i en lang årrække.

Kvindehusforeningen er i dag en støtteforening for Silkeborg Krisecenter og indgår i et tæt samarbejde om i fællesskab at yde det bedste tilbud til voldsramte kvinder og deres børn.

 Medlemmer fra Kvindehusforeningen udgør i dag den frivillige gruppe af kvinder, der hver aften og nat har vagten og sørger for tryghed, hygge og sikkerheden for beboerne på krisecenteret. De gør en stor forskel for de kvinder, der bor på krisecentret.

I dag er Silkeborg Krisecenter en selvejende institution, som drives efter Lov om socialservice § 109. Krisecenteret tilbyder midlertidigt ophold og hjælp og støtte til kvinder, der er udsat for fysisk eller psykisk vold eller trusler om vold i deres nære relationer. Der kan bo op til 5 kvinder med deres eventuelle medfølgende børn.

Silkeborg Krisecenter har døgnåbent, der er ansatte medarbejdere i dagtimerne og frivillige medarbejdere i aften og nattetimerne fra Kvindehusforeningen.

Silkeborg Krisecenter har en samarbejdsaftale med Silkeborg Kommune om driften. Krisecenteret drives af en professionel bestyrelse. Der er leder og 3 fastansatte medarbejdere.

Hvad laver man som frivillig på Silkeborg Krisecenter?

Din vigtigste opgave er at yde omsorg for de kvinder og børn, der bor på krisecentret og for nye, der måtte komme i løbet af din vagt. Du skal passe telefonen og døren og sørge for at opretholde sikkerheden. Du skal hygge om beboerne og skabe en rar stemning i huset og være til rådighed, hvis en beboer har brug for at blive lyttet til. Der kan også være brug for dig til at spille et spil eller læse en historie med børnene.

Hvad forventes af dig som frivillig på Silkeborg Krisecenter?

Du er robust og i balance med dig selv. Du er god til at lytte og kan skelne mellem dine egne og andres problemer. Du er udadvendt, tolerant og interesseret i dine medmennesker, og så er du naturligvis ansvarlig for de aftaler, opgaver og vagter, du påtager dig. Og så har du altid tavshedspligt.

Også du kan gøre en stor forskel…

Har du lyst til at høre mere om at være frivillig, kan du læse mere på www.silkeborgkrisecenter.dk eller kontakte leder Dorte Fritzemeier på Silkeborg Krisecenter, Markedsgade 2A, 8600 Silkeborg for nærmere oplysninger på 8970 3500.

 


Tilbuddet er til dig, som...

...gerne vil være frivillig på Silkeborg Krisecenter og hjælpe voldsramte kvinder og deres børn.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top