Henter indhold...

AlderØnsker du en storebror/storesøster til dit barn, som det kan spejle sig i?

Børns Voksenvenner


Storebror/storesøster projekt: en tryg relation

Børn kan være sårbare og til tider føle sig alene i de tidlige ungdomsår. Med en frivillig storebror eller storesøster får barnet en helt særlig søskendelignende relation med en yngre voksen. Der bliver skabt en fortrolighed imellem dit barn og den voksne, som dit barn kan spejle sig i og opbygge en tryg relation til. 

Storebrødre og storesøstre er frivillige i alderen 20-35 år med tid og overskud til at tage del i dit barns liv. De gennemgår alle en grundig matchproces og uddannes ved Børns Voksenvenner, inden de godkendes. Som frivillig storebror eller storesøster kan du give et sårbart barn mere mod i en tid med identitetsdannelse og udvikling. Børnene er mellem 10 og ca. 15 år og du bliver en ekstra voksen og rollemodel i deres liv.

I venskabet mødes man typisk 2-4 gange om måneden med barnet. Man bestemmer selv, hvordan man vil bruge tiden: man kan tage til fodboldkamp, gå en tur, spille spil, lave mad eller bare være sammen og snakke. 

Derudover bliver man også inviteret med til en række aktiviteter sammen med andre børn og frivillige fra Børns Voksenvenner. Det giver den frivillige et større socialt netværk - og det giver børnene mod på at deltage i andre fritidsaktiviteter i lokalområdet.

Hvis du er interesseret i at vide mere om storebror/storesøster projektet, kan du læse mere på:

https://www.voksenven-odense.dk/storebror-stores-ster 


Tilbuddet er til dig, som...

er forælder til et sårbart barn og ønsker en storebror- eller søster som igennem sjove aktiviteter og gode snakke kan skabe en god relation til dit barn. Projektet viser gode erfaringer hos forældre, hvis barn har fået en frivillig storebror- eller søster:

Siden 2016 har det været muligt at få en storebror/storesøster i Nordjylland, og erfaringerne viser stor glæde blandt børn og forældre. Eksempelvis siger en mor: ”En reservesøster er det bedste, jeg nogensinde har givet min datter. Det er hendes frirum i hverdagen, og jeg får den gladeste pige hjem igen.” Forældrene beskriver desuden en storebror eller storesøster som en god sparringspartner i deres barns ungdomsliv.

Tilbuddet er også til dig, der ønsker at være storebror- eller søster og være med til at gøre en vigtig forskel for et sårbart barn. Du skaber en tillidsfuld relation med barnet og bliver en rollemodel.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top