Henter indhold...

AlderLøvehjerterne: Sorggruppe for 12 til 18-årig

Løvehjerterne


Vores erfaring er, at sorgen rammer forskelligt og har forskellige forløb. Derfor er Løvehjerternes tilbud for alle børn og unge, der enten har et alvorligt sygt familiemedlem, eller som har mistet et nært familiemedlem.
Vi skelner ikke imellem sygdom og/eller dødsårsag, og hos os kan barnet komme, så snart behovet opstår. Det vigtigste for os er, at barnet eller den unge har lyst og føler sig klar til at indgå i et fællesskab med sorgen som omdrejningspunkt.

I Løvehjerterne er det sammenholdet i grupperne, der er det vigtigste. Med gruppeforløbene ønsker vi at opnå et fællesskab, hvor der er plads til alle, plads til forskellige historier, plads til sjov, alvor, at grine og at græde.

Formålet med gruppen er at skabe et rum, hvor børnene kan spejle sig i hinanden, og hvor de i fællesskab kan skabe en fortælling og finde et sprog, så de kan sætte ord på sorgen. Når fortællingen er skabt og sproget er fundet, bliver det lettere for børnene at række ud til andre, hvis de oplever at have brug for at tale om det, der rører sig i dem.

Vi kan ikke – og skal ikke – behandle sorgen, så et gruppeforløb må ikke forveksles med et terapeutisk forløb. Vi hjælper børnene med at sætte ord på det, der er svært, og vi hjælper dem med at leve med sorgen som følgesvend.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt en sorggruppe er det rette tilbud for dit barn, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi står klar til at hjælpe!


Tilbuddet er til dig, som...

har mistet en nær relation, og som ønsker at være en del af et fællesskab med ligesindede, hvor der er plads til alle.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top