Henter indhold...

AlderFrivilligcenter Slagelse - videnscenter, guide og fællesskaber

Frivilligcenter Slagelse


Frivilligcenter Slagelse er et omdrejningspunkt for det lokale frivillige sociale arbejde til gavn for sårbare og socialt udsatte mennesker.

Vi er sat i verden for at skabe de bedst mulige rammer for frivilligt socialt arbejde i Slagelse Kommune. Det gør vi ved at støtte, synliggøre, udvikle og fremme frivilligheden og foreningslivet lokalt.

I praksis påtager vi os tre centrale roller i vores kontakt med det lokale foreningsliv, borgere, kommune mv. 

Det er som henholdsvis videnscenter, guide og fællesskaber:

Videnscenter:
Frivilligcentrets rolle som videnscenter dækker over både individuelt tilpassede konsulentydelser og over tilbud til store og små grupper som procesforløb, temamøder, kurser mv. Dertil tilbyder vi at hjælpe din forening
med forskellige services, praktiske udfordringer, rådgivning og synliggørelse. Overordnet arbejder vi for at understøtte den frivillighed, der allerede findes og bistår ved udvikling af nye initiativer.

Guide:
Som guide arbejder vi for at gøre det lettere at blive frivillig samt at finde rådgivning og støtte i de mange foreninger og tilbud i lokalområdet. Vi har et bredt kendskab til det lokale foreningsliv og holder os løbende opdateret om tilkomsten af nye foreninger og fællesskaber. 

Fælleskaber:
Slutteligt fungerer vi som en lokalt forankret 'fællesskaber'. Vi arbejder for at skabe og understøtte givende fællesskaber, der både kan have faglig og social karakter. Vi forstår fællesskaber over en bred kam og vi definerer vores egen rolle som: Paraplyorganisation og samlende platform; facilitator af både faglige og sociale netværk for alle typer af aktører samt facilitator og katalysator af samarbejder på tværs af foreningsgrænser såvel som sektorer.


Tilbuddet er til dig, som...

...har en interesse i frivilligt socialt arbejde. Det er fx:

  • Dig, der gerne vil i gang med frivilligt arbejde, men har brug for at blive guidet i retning af det, som passer til dig og dine ønsker.
  • Dig, der søger hjælp og støtte, og har brug for at blive guidet i retning af, hvor hjælpen findes i foreninger og frivillige fællesskaber.
  • Dig, der er engageret som frivillig, er bestyrelsesmedlem eller ansat i frivillige sociale organisationer, og som søger hjælp til foreningsarbejdet
  • Dig, der er ved at etablere en forening, et netværk eller et nyt projekt inden for det frivillige sociale felt.
  • Dig, der kommer fra en offentlige organisation eller det private erhverv, der ønsker at etablere samarbejde med frivillige sociale organisationer.

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top