Henter indhold...

AlderHånd i Hånd

Folkekirkens Familiestøtte


Hånd i Hånd-forløbet er en praktisk hjælp og relationel støtte til familier med mindst et barn i alderen 0-6 år. Målet er at give familien et pusterum i hverdagen. De aktiviteter, der sættes i gang, gøres i et samarbejde mellem familien og den frivillige. Den frivillige er derfor ikke f.eks. en barnepige eller rengøringshjælp, men en støtte for hele familien til at skabe overskud.

Hånd i Hånd tilbydes inden for fire overordnede temaer:

Det rare måltid
Gode hjemlige rammer
Friluftsliv
Tvillingehjælp
Den lokale koordinator hjælper familien med at finde ud af, hvad de ønsker hjælp til, og hvad der er vigtigt for dem. Herefter matcher koordinatoren familien med en frivillig, som skal støtte familien i de udfordringer, de oplever. Det er vigtigt for os, at familien og forældrevennen har god kemi og passer sammen. Forløbet er individuelt tilpasset familiens behov, og ingen udfordringer er for små.

Den frivillige besøger familien cirka hver 14. dag, og koordinatoren følger med på sidelinjen. Et forløb kan vare op til 6 måneder - med mulighed for forlængelse én gang.

En frivillig kommer ikke som fagperson, men som et medmenneske, der er god til at lytte, bakke op om de forandringer, familien ønsker at skabe eller sparre med forældrene om de ting, der fylder. Frivillige i Folkekirkens Familiestøtte er godkendt gennem samtaleinterview og introduktionskursus.

Forløbet er uden egenbetaling og bygger på princippet om hjælp til selvhjælp.


Tilbuddet er til dig, som...

  • Har mindst et barn i alderen 0-6 år
  • Eksempelvis er presset en periode pga. ydre omstændigheder, og har brug for konkret inspiration til at styrke strukturen og rutiner i forhold til familiens rammer eller måltidsfællesskab, og som ikke har mod eller kræfter til at tage hul på opgaven alene.

Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top