STIME - Når svære følelser fører til selvskade
Center for Sociale Indsatser
Vi tilbyder et forløb til unge, der skader sig selv. Formålet med forløbet er, at den unge lærer at forstå og håndtere sine følelser på nye og mere hensigtsmæssige måder, så selvskaden bliver reduceret.
Forløbet er tiltænkt 12-17 årige med tegn på og optagethed af selvskadende adfærd. Tegn på den selvskadende adfærd skal som minimum vise sig ved, at barnet/den unge:
- Har aktuelle tanker om at selvskade.
- Mindst en gang inden for de seneste tre måneder har udøvet direkte (ikke-suicidal) selvskade (fx skåret sig, brændt sig, kradset sig til blods, slået sig eller slået en kropsdel ind i noget).
Forløbet strækker sig over et par måneder og består af otte samtaler med en behandler. Den unge og forældrene taler med behandleren sammen og hver for sig. Der går omkring en uge imellem hver samtale, hvor den unge øver sig på det, der er blevet gennemgået.
Fokus i behandlingen
Den unges udfordringer og oplevelser er udgangspunktet for samtalerne, der overordnet handler om at støtte den unge i at:
- forstå selvskadens funktion og konsekvenser
- forstå og blive mere bevidst om sine følelser
- håndtere sine følelser mere hensigtsmæssigt.
For at understøtte samtaleforløbet samt forstærke og vedligeholde en positiv udvikling, er det muligt at inddrage fagpersoner fra læringsmiljøet og barnets/den unges øvrige netværk.
Vil du vide mere?
Hvis du gerne vil høre mere, skal du henvende dig til Gribskov Kommunes STIME-koordinator. Koordinatoren vil tage en uformel samtale med dig om, om forløbet kunne være noget for dig og din familie.
Tilbuddet er til dig, som...
er ung mellem 12-17 år og viser tegn på eller er optaget af selvskadende adfærd.