Henter indhold...





Navigator til støtte i kræftforløb

Kræftens Bekæmpelse


Målet med et navigatorforløb er styrke den enkelte patients sundhedskompetence og at sikre patientens deltagelse i behandlingsforløbet, fra udredning for kræft og kræftbehandling til rehabilitering efter et kræftforløb. Navigatoren har særlig fokus på at støtte patienten i de mange overgange, der ofte er i kræftforløbet. Den konkrete støtte aftales mellem patient og frivillig navigator ud fra borgerens behov, og kan f.eks. være at:

 

Skabe overblik. Navigatoren kan hjælpe patienten med at få overblik over undersøgelser, behandling og rehabiliteringstilbud. Navigatoren kan understøtte, at patienten deltager i de planlagte undersøgelser og aktiviteter. Navigatoren kan gøre opmærksom på andre relevante tilbud i Kræftens Bekæmpelse og kommunen.
 

Deltage i vigtige møder. Navigatoren kan f.eks. tage med patienten til samtaler, hvor der gives svar på en undersøgelse, eller deltage i møder med kommunens sagsbehandler. Navigatoren kan støtte patienten i at få stillet de relevante spørgsmål under samtalerne og hjælpe med til at sikre, at patienten forstår de informationer og aftaler, der bliver indgået. 
 

Give emotionel og praktisk støtte. En navigator kan lytte til patientens tanker og bekymringer, og støtte op om patienten gennem hjælp til selvhjælp. En navigator kan også hjælpe med finde løsninger på praktiske problemer.


Tilbuddet er til dig, som...

Kræftpatienter kan få tilknyttet en frivillig navigator ved diagnosen eller i forbindelse med behandling og rehabilitering. Målgruppen for tilbuddet er kræftpatienter (18 år eller derover), som mangler ressourcer til at håndtere sygdomsforløbet på egen hånd. Det kan f.eks. være, hvis de ikke har pårørende at trække på og derfor står meget alene i forløbet. Øvrige forhold som at være uden for arbejdsmarkedet eller have en kort eller ingen uddannelse tages også i betragtning.


Aktiviteter

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top