Henter indhold...

Tips til aktivering af lokale foreninger

Vores erfaringer med aktivering af foreninger på Socialkompas

Foreninger kan nemt oprette deres egne tilbud på Socialkompas. De skal blot tilmelde sig som bruger og derefter oprette deres tilbud. Derfor er det vigtigt at få aktiveret og motiveret de lokale foreninger til at bruge platformen. Det kan være en udfordring for nogle foreninger, der ikke har ressourcerne eller mulighederne. Vi har samlet tre tips til, hvordan du som lokaladministrator kan få de lokale foreninger aktiveret på jeres lokale Socialkompas.

Afhold åbent hus

Et af de tiltag, der fungerer godt i kommuner med aktive, lokale Socialkompas, er at afholde et åbent hus arrangement med fokus på oprettelse af tilbud på platformen. Her kan foreninger, der oplever udfordringer i forbindelse med teknik, skriftlig formidling eller andet, komme og få vejledning. På den måde kan foreningerne blive introduceret til Socialkompas på en rolig og tryg måde og få svar på deres spørgsmål.

Del din viden

I rollen som lokaladministrator vil du sidde med en masse viden og information om Socialkompas, og hvordan det fungerer. For at motivere foreningerne til at deltage på platformen, kan du med fordel dele ud af din viden. På den måde kan Socialkompas blive afmystificeret for de frivillige. FriSe er på nuværende tidspunkt i gang med at udarbejde guides og vejledninger henvendt til foreninger. På den måde bliver det endnu lettere og hurtigere at få foreningerne i gang med at bruge jeres lokale Socialkompas. Derudover er vi i gang med at udvikle en notifikationsfunktion, så vi i fremtiden automatisk vil give påmindelser til foreningerne om at opdatere deres indhold.

Vejledning - Tag foreningerne i hånden

Socialkompas er en brugervenlig side, som mange foreninger let vil kunne bruge uden yderligere vejledning. Andre foreninger vil dog have brug for mere hjælp. For også at få aktiveret denne gruppe, vil du som lokaladministrator med fordel kunne tage disse foreninger i hånden og hjælpe dem på vej. Det kan du gøre ved at være opmærksom på, om nogle af foreningerne i lokalområdet endnu ikke er til stede på platformen eller ikke opdaterer deres tilbud.

For at få foreningerne aktiveret, kan det også være en fordel at gøre opmærksom på din rolle og tilstedeværelse som lokaladministrator. Du kan med fordel gøre det klart for foreningerne, at der er hjælp at hente, hvis de oplever udfordringer med at bruge Socialkompas.

Det kan være en tidskrævende proces at få foreningerne til regelmæssigt at opdatere deres tilbud på den digitale platform. Vores bedste råd er at være tålmodig og klar til at hjælpe de foreninger, der har brug for det.

Tilbage til artikeloversigt

Fandt du ikke det du søgte, eller opdagede du fejl ved et opslag?

Skriv til os
Kontakt os
Top