Henter indhold...

Cookie- og privatlivspolitik

Dette website anvender cookies. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din browser og for at kunne genkende din computer ved tilbagevendende besøg. En cookie kan ikke se, hvem du er, hvad du hedder eller hvor du bor. En cookie kan ikke sprede virus eller andre skadelige programmer. Alle informationer fra cookies på Socialkompas.dk er anonymiserede, og vi udleverer ingen data til tredjemand. Læs mere i vores privatlivspolitik under punkt 2.0.

1.1 Sådan bruges cookies på vores website

Cookies anvendes til at føre statistik over antallet af brugere samt klikrater. Derudover bruges cookies til at holde dig logget ind, når du bruger www.socialkompas.dk til at oprette opslag for tilbud.

Session cookies bruges til at huske dine log ind-informationer under dit besøg på sitet og betegnes som essentielle cookies, fordi de er nødvendige for, at du kan bruge Socialkompas.dk optimalt.  Det er muligt at benytte sitet med session cookies deaktiveret. Men uden sessions cookies aktiveret skal du indtaste dine loginoplysninger, hver gang du klikker videre til en ny underside (fx et tilbudsopslag), og du kan ikke logge ind som forening og oprette samt administrere opslag. Session cookies er aktive så længe, din browser er åben. Når du lukker browseren, forsvinder denne cookie.

1.2 Trafikmåling

Websitet anvender IKKE cookies fra Google Analytics til at måle trafikken på websitet.

Socialkompas.dk vil på et tidspunkt implementere et redskab til trafikmåling, som overholder Datatilsynets anvisninger. Redskabet vil være funderet i et princip om randomisering.

1.3 Så lang tid opbevares cookies

Cookies sletter sig selv efter et vist antal måneder (kan variere), men de fornyes efter hvert besøg.

1.4 Sådan sletter du cookies

Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering

1.5 Sådan undgår du cookies

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies, kan du blokere dem. Se vejledning her: http://minecookies.org/cookiehandtering


2.0 Privatlivspolitik

2.1. Brug af personoplysninger

Personoplysninger afgives aldrig til tredjepart, med mindre du selv udtrykkeligt giver tilsagn hertil, og vi indsamler aldrig personoplysninger, uden at du selv har givet os disse oplysninger ved registrering.

2.2 Generel brug af data

Socialkompas.dks fremmeste opgave er at formidle kontakt mellem organisationer og aktiviteter, som vil synliggøre og søger deltagere til tilbud, og mennesker, som ønsker at finde hjælp til sig selv eller pårørendes aktuelle livssituation. For at løse denne opgave kan det være nødvendigt at modtage og anvende visse data om dig for at kunne løse opgaven.

Vi opbevarer kun de oplysninger, der er nødvendige med henblik på at skabe kontakt mellem kommunale institutioner/projekter/foreninger og borgere samt udføre brugerundersøgelser, kundesupport, opfyldelse af aftaler (fx tilskud eller samarbejdskontrakter) mv. Disse data opbevarer vi forsvarligt (se punkt 2.6).

Vi opbevarer ingen personhenførbare data på besøgende, som udelukkende laver søgninger mv. uden at logge ind.  

For oprettere på Socialkompas.dk drejer det sig om:

  • Organisationsnavn
  • Navn på kontaktperson
  • Adresse for aktiviteten/organisationen
  • Kontaktinformationer (mail og telefonnummer til den ansvarlige/organisationen)

Hvis du ikke ønsker, at Socialkompas.dk skal have adgang til samt opbevare disse data længere, så kan du foretage gøre følgende: Hvis du har lavet opslag og søgt deltagere, så er du velkommen til at slette din bruger og dertilhørende opslag gennem dine loginoplysninger, som er tilsendt dig pr. mail. Hvis du ikke længere har disse, så kan du kontakte vores support for at få dem oplyst eller få assistance til at få slettet din bruger. Her skal du være opmærksom på, at dette vil betyde at Socialkompas.dk ikke kan synliggøre dine tilbud/opslag.

2.3 Persondata i forbindelse med lokale Socialkompas

En række kommuner har et lokalt Socialkompas via et subdomæne til Socialkompas.dk, som viser et billede af, hvad der er tilgængeligt nu og her af tilbud i den respektive kommune. Dataene til dette trækkes fra Socialkompas.dk. globalt. Hvis du ikke ønsker, at dette skal kunne foregå, så kan du slette din bruger, hvilket dog vil have konsekvens for at kunne bruge Socialkompas.dk til at synliggøre dit opslag igennem. (Se punkt 2.2 og 2.5)

2.4 Beskyttelse af persondata i opslag

Socialkompas.dk opfordrer alle brugere til ikke at medtage hverken personhenførbare eller personfølsomme data i opslag. I praksis betyder det, at enkeltpersoner i udgangspunktet ikke må kunne identificeres ud af et opslag på Socialkompas.dk uden forudgående specifikt samtykke om dette fra personen.

Datatilsynet henstiller til at følsomme oplysninger er:

  • Race og etnisk oprindelse
  • Politisk overbevisning
  • Religiøs eller filosofisk overbevisning
  • Fagforeningsmæssige tilhørsforhold
  • Genetiske data
  • Biometriske data med henblik på entydig identifikation
  • Helbredsoplysninger
  • Seksuelle forhold eller seksuel orientering

Hvis dette alligevel sker, vil vi i udgangspunktet øjeblikkeligt, vi bliver opmærksomme på det, slette disse oplysninger og anmode brugeren om at ændre adfærd. Hvis du oplever personfølsomme data liggende frit tilgængeligt i et opslag, vil vi gerne, at du kontakter vores support, så vi kan rette op på det hurtigst muligt.

2.5 Kontakt vedr. personoplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos Socialkompas.dk, skal du rette henvendelse på mail info@socialkompas.dk eller telefon 31 68 56 87 (se kontaktside for aktuelle telefontider). Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i Persondataforordningen (GDPR - gældende pr. 25. maj 2018).

2.6 Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer dine personlige oplysninger på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt, og under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger. Vi kan dog ikke garantere 100 procent sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der kan være en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Du afgiver således dine personlige oplysninger på eget ansvar.

I det omfang, der behandles personoplysninger om dig, har du ifølge Persondataforordningen ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger, der kan henføres til dig. Såfremt det viser sig, at de oplysninger eller data, der behandles om dig, er urigtige eller vildledende, har du ret til at kræve disse berigtiget, slettet eller blokeret. Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger om dig gøres til genstand for behandling. Du kan også til enhver tid tilbagekalde dit samtykke. Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage indgives til Datatilsynet, jf. persondatalovens § 58, stk. 1.


3.0 Kontakt

Socialkompas.dk – en del af Frivilligcentre og Selvhjælp Danmark
Frederiksgade 78 B
8000 Aarhus

3.1 Kontaktinformation

Telefon: 31 68 56 87
Email: info@socialkompas.dk

Fandt du ikke det, som du søgte? Vi hjælper dig videre!

Skriv til os
Illustration
Top